Latu, laituri ja kanootit

Mynämäen Asemanseudun Kylät ry on hankkinut kyläläisten yhteiseen käyttöön kaksi kanoottia, Ainan ja Ilonan. Ne on tarkoitettu Mynäjoessa melomiseen. Kanoottien laina-aika on maksimissaan viisi tuntia. Niiden käyttö tapahtuu omalla vastuulla. Kanootit on mitoitettu maksimissaan kolmelle henkilölle. Kanootteja ei saa viedä pois Mynäjoesta. Alaikäisillä lainaajilla tulee olla vanhempien lupa melomiseen.

Yhdistyksen jäsenille kanoottien lainaaminen on maksutonta. Muilta peritään käyttökorvaus, jonka suuruus on 5 € / kanootti / lainauskerta. Käyttökorvaus maksetaan yhdistyksen tilille jollain seuraavista tavoista:

  • Vakka-Auranmaan OP: FI96 5280 0040 0124 11
  • MobilePay: 92240
  • Maksun saaja: Mynämäen Asemanseudun Kylät ry
  • Kirjoita viitteeksi sana “kanootti”

Kanootit on tarkoitettu kaikkien yhteiseksi virkistykseksi ja toivomme niille pitkää käyttöikää. Käytäthän niitä siis vastuullisesti. Mikäli vahinkoja sattuu, kanootin lainaaja on velvollinen korvaamaan niistä aiheutuneet kulut. Palauta kanootit, melat ja kelluntaliivit samaan paikkaan, josta ne otit. Muista myös ilmoittaa, mikäli havaitset niissä vaurioita. Lukitse kanoottien kiinnityslaitteet ja tarvikekaappi huolellisesti.

Kanoottien lainaamisesta voit tiedustella:

  • Mäkelä: 050 537 7239

Mynäjoen melontareitti Mynämäen Asemanseudun alueella:

Mynäjoki Asemanseudun alueella tarkoittaa Sunilan kartanon kohdalta alkavaa, Raukkaan kosken alajuoksulle ulottuvaa matkaa, jonka pituus on noin 4 km.

Ennen Raukkaan koskea on yli 2 km:n yhtäjaksoinen kosketon osuus, jossa melontaa voi harrastaa välittämättä veden korkeudesta. Reitti sopii aloittelijoille ja vähemmän lajia harrastaneille.

Reitin varrella:

  • Laavulta yläjuoksun suuntaan Sunilan kartano: kemisti Johan Gadolinin (k. 1852) asuinkartano (ei maihinnousua).
  • Viljavia peltoaukeita: yksityisomistuksessa, saa rantautua, lähistöllä kaavoitettuja uusia asuinalueita mm. Sunila ja Kintikkala. Alueella on tontteja myynnissä!
  • Laavulta yläjuoksun suuntaan yksityinen laavu ennen Asmandiaa, saa rantautua.

Asemanseudun maihinnousupaikka “Asmandia” sijaitsee ennen kevyen liikenteen ja rautatien siltaa joen vasemmalla puolella 100 metrin matkalla. Asmandia on kunnan omistama ja kyläyhdistyksen rakentama alue, jossa on laituri ja laavukatos Asmankolo. Asmandiaan saa rantautua. laavu ja grillipaikka ovat vapaasti käytettävissä. Kyläyhdistys järjestää ryhmille (maksusta) sovittaessa välipala- ja virkistystarjoilua, puh. 050 537 7239.

Tieyhteys on Asemantieltä. Käänny Jukon kohdalta Opintielle, Aseman koulun (osoite Opintie 35) ohitse n. 150 metriä. Pysäköi autosi lipputangon lähellä olevalle parkkipaikalle. Otathan huomioon, että koirien agilityaitauksen äärellä oleva parkkipaikka on varattu ainoastaan agilityharrastajien käyttöön. Laavu on joen partaalla, sillan kohdalta oikealle.

Maihinnousupaikan lähellä; Aseman koulu 150 m, pallokenttä, lasten kiipeilytelineet, agilityrata. Lähistöllä on metalliteollisuuslaitoksia, kiviliike, alle 1 km:n etäisyydellä vanha Mynämäen rautatieasemarakennus / miljöö ja viljavarastorakennuksia. Ei kauppapalveluja.

Raukkaankosken maihinnousupaikka (joen oikealla puolella, ennen koskea, Vallaistentien puolella) on merkitty Kanoottiranta-kyltillä. Vasen ranta ja kiinteistöt, mm. Raukkaan Mylly ja Saha, ovat yksityisomistuksessa. HUOM: kanoottien virallinen maihinnousupaikka on merkitty luontopolun puisella kyltillä, jossa lukee “kanoottiranta”. Rantautumispaikassa ei ole laituria, vaan rantautuminen tapahtuu suoraan joen penkalle. Lähellä oleva laituri on yksityinen uimapaikka, joten siihen ei ole luvallista rantautua.

Raukkaankosken maihinnousupaikalta nousee reitti 40 m korkealle Rauasvuorelle. Rauasvuoren päällä on näköalalava, josta on upea luontonäkymä. Lähistöllä näkyy Raukkaan vanhaa kylätaajamaa. Kauempana maisemassa näkyy mm. joen alajuoksu,  Mietoisten kirkko, Mynälahden suisto/muuttolinnut, jopa Turun telakan nosturi. Läheisessä kasvihuoneessa on kukkien myyntiä.

Talvisin joen jäällä ja läheisillä peltoalueilla on perinteisen ja luistelutyylin hiihdon latuja. Asmandian laavu, Asmankolo, on hyvä tukikohta ja taukopaikka hiihtäjille.