Laavu

Asmandian laavu “Asmankolo” on avoin kaikille. Laavu on Mynäjoen rannassa. Löydät sinne, kun kuljet Aseman koulun ohitse vievää kevyen liikenteen tietä kohti rantaa. Lähin karttaan merkitty osoite on Opintie 35.

Maapohjainen laavu ei ole varustettu yöpymiseen, mutta se toimii hyvänä taukopaikkana kaikkina vuodenaikoina. Laavun sisätiloissa on kiinteät penkit ja tulisijan ympärillä oleville rungoille mahtuu istumaan suurempikin joukko.

Kaikille avointa laavua ei voi varata yksityiskäyttöön. Siellä on kuitenkin mahdollista järjestää erilaisia tilaisuuksia. Suuremmista tilaisuuksista on hyvä sopia etukäteen yhdistyksen edustajien kanssa.

Alueella on kesäaikaan käytössä käymälä sekä säiliöt polttokelpoiselle jätteelle, juomapuolloille ja -tölkeille.

Autolla tuleville ainoa virallinen paikoitusalue on Aseman koulun ja laavun alueilla. Koulun alueelle pysäköiminen ei kuitenkaan ole turvallisuus- ja käytännön syistä luvallista kouluaikaan. Asmandian vieressä olevaan agilitykenttään rajautuva pieni pysäköintialue on varattu vain agilityharrastajien käyttöön.

Polttopuut eivät valitettavasti kuulu Asmandian perusvarustukseen. Niitä on silti toisinaan käytettävissä, sillä alueen raivaustöistä syntyneen puutavaran kierrätämme alueen käyttöön. Laavussa tai sen takana pinossa olevia polttopuita saa käyttää. Läjissä olevat puut ovat sen sijaan vielä märkiä. Koska emme voi taata polttopuiden olemassaoloa kaikkina aikoina, kannattaa varautua tuomalla omat polttopuut mukaan.