Luontopolku

Reitin kuvaus: 

Aseman koulun läheltä, Opintien päästä Asmandiasta Mynäjoen rannasta (jossa on myös reitin infotaulu) alkava viitoitettu reitti vie Linnavuorelle, Kurasmäen tammimetsän lehtojensuojelualueelle, sekä Rauasvuorelle. Kartasta poiketen Mynäjoen rantaa pitkin kulkeva pieni pistoreitti, “Rantapolku”,  ei ole enää käytössä. Reitin voi osittain kulkea myös pyörällä, jopa autolla, ja jokiosuuden kyläyhdistyksen kahdella kolmen hengen kanootilla.

Reitti on merkitty opastetaulujen lisäksi opasteviitoilla ja reittimerkinnöillä. Reitistä on saatavana A4-kokoisia karttalehtiä kyläyhdistyksen jäseniltä. Asemanseutulaisille on jaettu kartta postilaatikkoon. Karttoja on myös Asmandian infotaulun luona olevassa postilaatikossa. Reitti on mahdollista kulkea pelkästään opasteiden ja viitoituksen mukaan. Infotaulut, viitat risteyksissä ja merkit puissa pitävät kartattomankin reitillä!

Klikkaa kuvaa, niin se avautuu suuremmaksi.

Alueella on kaksi pientä paikoitusaluetta joista toinen sijaitsee Asmandian alueella ja toinen Tammimetsän luona. Huomaa kuitenkin, että Asmandian vieressä olevaan agilitykenttään rajautuva pysäköintialue on varattu vain agilityharrastajien käyttöön. Koulun ja päiväkodin alueelle pysäköiminen ei ole turvallisuus- ja käytännön syistä luvallista kouluaikaan.  Asemantieltä Opintielle käänyttäessä on melko heti oikealla puolella tyhjä tontti, jota voi käyttää pysäköintialueena. Kyläyhdistys ja sopimukset maanomistajien kanssa edellyttävät maastossa kulkevien pysyvän vain karttaan merkityllä opastetulla reitillä, koska osin liikutaan lähes piha-alueilla.

HUOM: Tässä kuvassa on vielä nähtävissä rantaa pitkin kulkeva rantapolku sekä siitä Vallaistentielle kulkeva pellonpiennar-yhteys. Nämä on nyt otettu pois käytöstä, joten kulku Rauasvuorelta Asmandiaan tapahtuu joko metsässä kulkevaa luontopolkua tai Vallaistentietä pitkin.

Turku TV:n Luonto Plus -ohjelma teki jutun luontopolusta. Ohjelman juontajat Ari Karhilahti ja Ann-Mari Rannikko kulkivat luontopolulla ja kertoilivat syksyisen luonnon ilmiöistä. Ohjelma ”Luontopolulla Mynämäessä” tuli ulos Turku TV:ssä 19.9.2014 ja on edelleen nähtävissä internetissä. Saat sen auki klikkaamalla ohjelman nimeä.