Luontopolku

Reitin kuvaus: 

Aseman koulun läheltä, Opintien päästä Asmandiasta Mynäjoen rannasta (jossa on myös reitin infotaulu) alkava viitoitettu reitti vie Linnavuorelle, Kurasmäen tammimetsän lehtojensuojelualueelle, sekä Rauasvuorelle. Mynäjoen rantaa pitkin kulkee pieni pistoreitti. Reitin voi osittain kulkea myös pyörällä, jopa autolla, ja jokiosuuden kyläyhdistyksen kahdella kolmen hengen kanootilla.

Reitti on merkitty opastetaulujen lisäksi oransseilla opasteviitoilla ja merkinnöillä. Reitistä on saatavana A4-kokoisia karttalehtiä kyläyhdistyksen jäseniltä. Asemanseutulaisille on jaettu kartta postilaatikkoon. Reitti on mahdollista kulkea pelkästään opasteiden ja viitoituksen mukaan. Infotaulut, viitat risteyksissä ja merkit puissa pitävät kartattomankin reitillä!

Klikkaa kuvaa, niin se avautuu suuremmaksi.

Alueella on kaksi pientä paikoitusaluetta joista toinen sijaitsee Asmandian alueella ja toinen Tammimetsän luona. Huomaa kuitenkin, että Asmandian vieressä olevaan agilitykenttään rajautuva pysäköintialue on varattu vain agilityharrastajien käyttöön. Koulun ja päiväkodin alueelle pysäköiminen ei ole turvallisuus- ja käytännön syistä luvallista kouluaikaan.  Asemantieltä Opintielle käänyttäessä on melko heti oikealla puolella tyhjä tontti, jota voi käyttää pysäköintialueena. Kyläyhdistys ja sopimukset maanomistajien kanssa edellyttävät maastossa kulkevien pysyvän vain karttaan merkityllä opastetulla reitillä, koska osin liikutaan lähes piha-alueilla.

Turku TV:n Luonto Plus -ohjelma teki jutun luontopolusta. Ohjelman juontajat Ari Karhilahti ja Ann-Mari Rannikko kulkivat luontopolulla ja kertoilivat syksyisen luonnon ilmiöistä. Ohjelma ”Luontopolulla Mynämäessä” tuli ulos Turku TV:ssä 19.9.2014 ja on edelleen nähtävissä internetissä. Saat sen auki klikkaamalla ohjelman nimeä.