Ulkoilualue Asmandia

Yhtenä konkreettisena tavoitteena on ollut luoda alueelle kylän yhteinen ”olohuone”, joka kokoaisi yhteen kaikenikäiset asukkaat ja jossa niin vanhat kuin uudetkin kyläläiset voivat kokoontua viihtymään ja kohtaa­maan. Tätä olohuonetta alettiin rakentaa vuonna 2011 Mynäjoen varteen, myöhemmin Asmandiaksi kutsut­tuun paikkaan.

Katso tästä lyhyt videoesittely alueesta. Videon on tuottanut Leader-yhdistys Ravakka ry.

Nykyään Asmandia on kylätoiminnan sydän. Se on alue, jossa voi viettää aikaa rentoutuen ja kuntoillen. Asmandiassa sijaitsee tulipaikka ja Asmankolo-laavu, jonka toteuttivat Lounais-Suomen käsi- ja taide­teol­lisuus­oppilaitoksen rakennusosaston opiskelijat päättötyönään.  Rantaan on myös rakennettu rantalentopallokenttä, kuusiväyläinen frisbeegolf-rata sekä mölkky- ja petankkikenttä. Aseman kentällä on lisäksi yhdistyksen tekemä monitoimikaukalo, joka palvelee talvella jääkiekkokaukalona ja kesällä muiden pallopelien kenttänä. Kaukalon reunoihin tulee kesän 2018 aikana lisäksi koripallokorit. Laavun edessä on sulan veden aikaan kanoottilaituri ja laavulla on kaksi lainattavaa kanoottia oheislaitteineen. Niitä sekä frisbeegolf-kiekkoja, rantalentopalloja, koripalloja, petankkikuulia ja mölkkypelejä saa lainata maksutta (välineiden lainaustiedustelut samasta paikasta kuin kanoottien lainaus, ks alla). Lisää tietoa liikuntapaikoista, laavusta ja kanooteista löydät välilehdiltä.

Asmandiaan löytää kun kulkee Aseman koulun ohitse kohti rantaa. Lähin karttaan merkitty osoite on Opintie 35. Asmandia on viheralue, jossa sijaitsee edellä mainittujen rakenteiden lisäksi myös rantalentopallokenttä ja Ajan kiertokampi -muistomerkki.  Vuoden 2018 aikana sinne tullaan rakentamaan myös petanque-/mölkkykenttä sekä lyhyt frisbeegolf-rata. Asmandia on myös lähtöpiste noin 6 kilometriä pitkälle luontopolulle, joka polveilee läheisille Rauas- ja Linnavuorille sekä Kurasmäen tammimetsään.

Toivomme  laavulle ja alueen muille rakenteille pitkää ikää, jotta ne voivat palvella mahdollisimman monta sukupolvea. Siksi toivomme, että ne saavat olla rauhassa ilkivallalta.