Kulku Rauasvuoren juurelta Asmandiaan

Jos olet kulkenut Rauasvuorelle pohjoisesta tulevaa luontopolkua pitkin ja laskeutunut sieltä alas kohti Vallaistentietä, pohdit ehkä, mikä on suositeltava reitti takaisin kohti Asmandiaa. Mikäli et halua kulkea luontopolkua edestakaisin toiseen suuntaan, voit kävellä Asmandiaan Vallaistentietä pitkin.

Jos asvaltilla kävely ei tunnu hyvältä vaihtoehdolta, muttet kuitenkaan halua kulkea täsmälleen samaa reittiä takaisin Rauasvuoren yli, voit käyttää Vallaistentiestä eroavaa oikopolkua kiertääksesi Rauasvuoren. Polku erkanee tiestä noin Rauasvuorelle nousevan polun alkukohdan ja Nuuskalantien risteyksen puolessavälissä. Oikopolku yhdistyy samaan polkuun, jota pitkin kuljetaan Nuuskalantieltä Rauasvuorelle, eli se palauttaa kulkijan takaisin luontopolulle.

Rannassa ei kulje luontopolkua. Ainoa kulkumahdollisuus joen kautta on käyttää kanoottia, jonka rantautumispaikka on Raukkaan kosken yläpuolella. Mikäli olet liikkeellä kanootilla, huomaathan, että luontopolun kulkijoille on varattu erillinen, kyltillä merkitty rantautumiskohta. Alueen laiturit ovat yksityiskäytössä eikä rantautuminen niille ole luvallista.