Kyläjuhlaa vietettiin kosteassa säässä mutta lämpimässä tunnelmassa

Kylätoiminnan 40-vuotisjuhlaa vietettiin Asmandiassa 16.10. Sateisesta syyssäästä huolimatta paikan päälle saapui noin 60 vierasta muistelemaan kylätoiminnan vaiheita. Toiminnassa sen alusta asti mukana ollut Kari Mäkelä piti muistelupuheen, ja päivän aikana kerrottiin myös tulevaisuuden suunitelmista, joihin kuuluu mm. biodiversiteettialueen rakentaminen kesällä 2023.

Juhlatelttaan oli koottu muistelun tueksi lehtileikkeitä menneiltä vuosilta. Sattumalta huomattiin, että kylätoiminnan ensimmäisiä askeleita otettiin päivälleen 40 vuotta sitten – silloin kylätoimikunta järjesti koulun ympäristöön pienen luontopolun lasten ja aikuistenkin iloksi. Pienistä poluista on sittemmin edetty 7-kilometrisen luontopolkureitistön rakentamiseen ja alueelle on kasvanut virkistysalue Asmandia monine liikuntamahdollisuuksineen.

Juhlatilaisuus oli myös ulkoilun juhlaa: frisbeegolfin heittoon saatiin hyviä vinkkejä ja kisailtiinpa kentällä saappaanheitostakin. Ruutuhyppelypaikalla pohdittiin, kuinka monta erilaista tapaa onkaan hypätä ruutua. Tavat ovat erilaisia eri sukupolvien ja eri alueiden välillä, mutta ruutuhyppelyn ruutujen määrästä ja muodosta oltiin yksimielisiä.

Juhlavieraat olivat pukeutuneet sään mukaisesti, eikä paikoitellen yltynyt sade haitannut. Se päinvastoin tarjosi hyvän syyn piipahtaa uudemman kerran juhlatelttaan, jossa odottivat lämpimät kahvit, mehut ja täytekakkutarjoilu.