Aseman kentän monitoimikaukalo luistelukunnossa!

Talkooväki teki pitkää päivää joulun välipäivinä ja uuden vuoden taitteessa ja viimeisteli monitoimikaukalon rakenteen kuntoon. Nyt kenttä on saatu myös jäädytettyä, kiitos viime päivien pakkassäiden ja ahkerien jäädytystalkoolaisten. Kannattaa käydä testaamassa!  Kaukalon ympärillä on valaistus, joten siellä voi pelata myös iltaisin. Valaistus ohjautuu hämärä- ja aikakytkimellä siten, että kentällä on joko päivänvaloa tai keinovaloa klo 7-22 välisen ajan.

Kaukalo on kyläyhdistyksen lahja kyläläisille. Toivomme, että sitä käytetään ahkerasti. Kaukalo on tarkoitettu kaikenikäisille ja kaikentasoisille luistelijoille. Luonnollisesti se soveltuu parhaiten jääkiekon pelaamiseen. Kaukalon vieressä on koulun oma jääkenttä, jossa voi myös luistella. Kulku kaukaloon tapahtuu sivuporteista (yksi kummallakin pitkällä sivulla). Kaukalon päädyssä olevaa pääporttia ei ole tarkoitus aukaista muutoin kuin jäädytysten ja lumenpoiston yhteydessä. 

HUOM: Kaukalon päätyihin ei ole vielä ehditty asentaa suojaverkkoja, joten olethan varovainen jääkiekkoa pelatessasi, ettei kiekko lennä kovaa vauhtia kaukalon reunan yli kohti viereisellä kentällä luistelevia. Kaukalossa luistelu ja pelaaminen tapahtuvat jokaisen omalla vastuulla. 

HUOM: Kaukalon leikkikentän puoleisessa kulmassa jää on erittäin ohut. Paikoitellen hiekka pilkottaa jään päällä. Kannattaa siis noudattaa varovaisuutta siinä nurkassa luisteltaessa. Jäätä korjataan, kun siihen tarjoutuu sopiva tilaisuus.

Monitoimikaukalon omistaa kyläyhdistys, joka myös ylläpitää sitä vapaaehtoisvoimin. Jos kentässä tai sen rakenteissa on vaurioita tai jos havaitset ilkivaltaa, ota yhteys kyläyhdistyksen jäseniin. Autathan pitämään kaukalon hyvässä kunnossa, jotta se voi palvella mahdollisimman pitkään! Voit esimerkiksi omatoimisesti kolata lunta pois kentältä.  Yksi hyvä tapa auttaa pitämään kenttä jatkossakin hyvässä kunnossa on liittyä kyläyhdistyksen jäseneksi ja maksaa jäsenmaksu.

Kenttä on rakennettu EU:n Leader-rahoituksen tuella. Se on osa Asemanseutu ylös, ulos ja liikkeelle -hanketta, johon sisältyy myös rantalentopallokentän, lyhyen frisbeegolf-radan sekä petanque-/mölkkykentän rakentaminen Asmandian alueelle.