Kuusijuhla täytti tavoitteensa

Kylien yhteisessä KyläKimara-hankkeessa on vuoden aikana toteutettu 13 tapahtumaa 14 yhdistyksen ja lukuisten asiantuntijoiden, yhteistyökumppaneiden ja ohjelmanesittäjien voimin. KyläKimaravuoden loppuhuipennus koettiin Mietoisten maamiesseurantalolla 18.12. järjestetyssä Kuusijuhlassa. Tavoitteena oli luoda ajaton, sukupolvia yhdistävä tapahtuma, johon kokoontuisi väkeä kaikista kylistä. Tässä myös onnistuttiin, sillä paikalle saapui  yli 300 juhlijaa. Esiintyjiä oli yhteenlasketusti useita kymmeniä ja myös he olivat saapuneet eri puolilta kuntaa ja edustivat useita eri ikäpolvia. Tutut jouluiset ohjelmat herkistivät mielet ja nostattivat joulun tunnelmaa.

Kuusijuhla alkoi puurotarjoilulla 17:30. Tilaisuuden aluksi muisteltiin Kyläkimara-vuoden tapahtumia sanoin ja kuvin. Esittelijöinä toimivat Kari Mäkelä ja Minna Hautio.

Tilaisuuden avaussanat lausui sivistysjohtaja Laura Päiviö-Häkämies. Sen jälkeen vuorossa oli Jouluevankeliumi, jonka yleisölle lukivat Karjalan koulun oppilaat. Jouluterveiset kylien kouluista toivat Pyhän koulun oppilaat eläinrunoillaan, Karjalan koulun oppilaat lauluillaan sekä Aseman koulun oppilaat (vahvistuksena Markku Helle) tiernapojillaan.

Penan Pojat esittivät jouluisia lauluja ja Pertti Vuola ja Elina Kontu muistelivat menneitä joulujuhlia. Mynämäen Seniorilaulajat, johtajanaan Leila Pahomow ja säestäjänään kanttori Sinikka Rikkilä tunnelmoivat vanhan musiikin tahtiin. Tämän jälkeen Leila Pahomow tulkitsi lisää joululauluja yksinlauluna. Duurii-kuoron, eli Mynämäen seurakunnan ja 4H:n kuoron nuoret, johtajanaan Viljami Sanio, esittivät jouluisia säveliä.

Lopuksi Joulupukki tuli tuomaan jouluterveiset sekä pienet joulumaistiaiset.

Kiitos kaikille esiintyjille, osallistujille ja järjestäjille!

Lisää kuvia tilaisuudesta löytyy täältä. (klikkaa)

Kuvat: Viktoria Kulmala