Asmandialaisia vietettiin raikkaassa talvisäässä

Vaikka kevätaurinko onkin jo hyvää vauhtia sulattanut hankia, Asmandiassa saatiin kuitenkin suihkia suksilla ja viilettää napakelkalla laskiaissunnuntain (3.3.) tapahtumassa. Tämä mahdollistui sillä, että ympäristön loput kinokset kärrättiin paikalle ja silatiin latu-uriksi sekä napakelkan vauhtiradaksi. Hiihtokilpailu jätti osallistujilleen varmasti hyvän mielen, sillä kaikille myönnettiin suorituksestaan mitali.

Napakelkkaa saivat kokeilla kaikki uskalikot (kuvassa yhdistyksen puheenjohtaja Mika Rouhiainen). Keskipakoisvoima ja vauhdin hurma saivatkin kelkkailijoiden ilmeet iloiseen virneeseen ja jopa riemunkiljahduksia kuultiin. Kelkankiertäjät puolestaan saivat lihaksensa lämpimiksi.

Yleisö sai nauttia hiihtokilpailun ja napakelkkailun lisäksi myös kauniista pakkassäästä sekä nuotion lämmöstä. Lisää lämpöä toivat yhdistyksen buffetin eväät kuumine mehuineen, nuotiokahveineen ja grillimakkaroineen. Paikan päällä oli noin 40-50 kyläläistä. Tämän kokemuksen rohkaisemana nähtäneen vastaava tapahtuma myös ensi vuonna.