Auta pörriäisiä kotipihallasi – vinkkejä ötökkäystävällisten ympäristöjen rakentamiseen!

Yleisöilta Asmandian laavulla, (Opintien päässä, Mynäjoen varressa)

Keskiviikkona 18.5. klo 18.00

Ilman pölyttäjiä ja muita hyönteisiä meillä ei olisi monia marjoja, hedelmiä tai monimuotoista ja hyvinvoivaa puutarhaa. Siksi nämä ovat välttämättömiä kasveille, eläimille ja meille ihmisille. Tähän on viime vuosina herätty, ja ymmärretty miten ihmisen toiminta on jyrkästi alentanut pölyttäjien ja muiden hyönteisten kantoja. 

Yleisöillassa ekologinen puutarhuri Maritta Danielsson Kupittaan siirtolapuutarhasta kertoo, millaisia ympäristöjä omalla pihalla kannattaa suosia, jotta siellä olisi myös pörriäisten hyvä asustaa. 

Saattaa mietityttää, onko tämäkin asia taas uusi työsarka ja vaikea oppia. Illassa Maritta kertoo kokemuksia ja vinkkejä siitä, miten voi yksinkertaisin tavoin antaa elintilaa pörriäisille. Liiallinen “siistiminen” ja yksipuolinen kasvusto taas haittaa hyödyllisten hyönteisten elämää.

Maritta Danielsson kiteyttääkin kokemuksensa näin: 

”Kun maa voi hyvin 

  Kasvit voivat hyvin 

  Puutarhuri voi hyvin 

  Luonto ja ympäristö voivat hyvin.” 

Hyvää puutarha- ja pihakevättä kaikille – nähdään Asmandiassa!

Tilaisuus on kaikille avoin ja maksuton, eikä vaadi ennakkoilmoittautumista. Tilaisuudessa on tarjolla nokipannukahvit ja muuta mukavaa. Alueella on parkkipaikka ja kuivakäymälä. Tilaisuuden järjestävät Mynämäen Asemanseudun kylät ry ja Leader Ravakan EkoTeko-hanke.

Tiedustelut:

Minna Hautio, Mynämäen Asemanseudun kylät ry, minna.hautio@gmail.com, 0440-755519

Tiina Saaresranta, Leader Ravakka EkoTeko-hanke, tiina.saaresranta@ravakka.fi, 044-7929005

(Teksti: Tiina Saaresranta)