Jääkentät taas luistelukunnossa ja latua on pidennetty

(Klikkaa kuvaa, niin se suurenee.)

Pienen tauon jälkeen pakkaskelit ovat taas saapuneet iloksemme. Niiden myötä myös jääkenttien pinta on saatu uudelleen jäädytettyä tasaiseksi. Eli sekä kaukaloon että sen viereiselle jääkentälle voi taas mennä luistelemaan ja pelailemaan. Jääkentät ovat valaistuja klo 22:een saakka, joten luisteluaikaa voi jatkaa pitkälle iltaan!

Latua on saatu pidennettyä. Kartassa näkyvä vihreä viiva on viitteellinen ja vastaa latutilannetta 29.1. Maastossa kiertelevä latu on nyt kokonaista kahdeksan kilometriä pitkä. Tämän lisäksi Asmandiassa on harjoittelu- ja “juniorilenkki” molemmille tyyleille. Kulku tälle lyhyelle harjoittelulenkille tapahtuu Asmandian konttirakennuksen vierestä.

Kahdeksan kilometrin latulenkki alkaa Asmandian P-paikalta. Latu kulkee puusillan yli ja jatkaa radan suuntaisesti polun viertä. Vallaisten tasoylikäytävän yli kuljettuaan se kaartuu vasemmalle pelloille. Sieltä se etenee molempien tyylien latuina pitkin joenvartta ja peltoja Nuuskalaan.

Nuuskalantiellä on pieni pätkä ilman latua. Tämä osuus reitistä suositellaan käveltäväksi. Latuopasteen kohdalta käännytään jälleen vasemmalle ja peltoladulle. Latu palaa pian Nuuskalantielle, joka ylitetään, samoin Niittymaantie. Matkalla ladun varrelle osuu vielä yksi radan ylitys. Myös Vallaistentie ylitetään toiseenkin kertaan. Pellolla oikealle kaartaen sivakoidaan voimalinjan tolpalle, josta oikealle kohti Mynäjoen rantaa. Tällä loppuosuudella on usein lunta vähänlaisesti, joten sänki ja kynnös eivät välttämättä helli suksia. Loppuosuus kulkee jokimaisemassa pellolla joenrannan ja hevosaidan välissä takaisin Asmandian P-paikalle.

HUOM: Koillinen osuus Vallaistentien jälkeen saattaa osin muuttua, mutta latu-uraa seuraten löytää Asmandiaan.

Muistattehan noudattaa erityistä varovaisuutta teitä ja rataa ylittäessänne! Tervetuloa nauttimaan talvisista ulkoiluharrastuksista!

Paikan päälle pääsee hyvin autolla: parkkipaikkoja on Asmandiassa sekä Nuuskalantie 26:ssa.