Uudistettu luontopolkureitistö odottaa kulkijaa

Asmandiasta lähtevä, Rauasvuoren ja Linnavuoren kautta Kurasmäen tammimetsään kiemurteleva luontopolkureitistö on uudessa asussaan. Reittiä on linjattu uusiksi erityisesti niiltä osin, että se puikkelehtii metsään jo junanradan ylityskohdassa. Se kulkee kallioisen mäennyppylän yli ja ratavartta pitkin metsän siimekseen, josta se nousee ylös Linnavuorelle. Myös jokirantaan on tehty pistopolku, joka lähtee ratasillan alta kohti alajuoksua. Lähiaikoina julkaisemme nettisivullamme virallisen kartan alueesta. Tällä hetkellä alueella voi suunnistaa reittimerkkien varassa. Huomaathan, että alueella ei ole talvikunnossapitoa, joten varovaisuutta kannattaa noudattaa erityisesti kallioisia rinteitä kiivetessä.

Matkan varrelle on tehty myös levähdyspaikkoja. Tämän tekstin aloituskuvassa näkyy Tapaninpäivän auringonlasku Linnavuoren näköalatasenteella kuvattuna. Olemme myös lisänneet kaksi vieraskirjaa – toinen on laavulla, toinen Linnavuorella – johon toivomme kävijöiden ahkerasti kirjoittavan terveisiä ja kokemuksiaan luontopolulla.

Luontopolulle on perustettu oma facebook-sivu Asmandia, jolla kerromme erityisesti luontopolusta. Vanhalla facebook-sivullamme Asemanseudun ihmeet / luonto- ja ulkoilupolku keskitymme jatkossa viestimään lähinnä yhdistyksen asioista ja tapahtumista.